Mikor érdemes kiváltani az Excel táblázatokat nyilvántartó rendszerekkel?

Nagyon sok vállalkozás induláskor Excel táblázatokban kezdi el vezetni a különböző nyilvántartásait. Az idő előrehaladtával az adatmennyiség nagymértékben megnövekszik, aminek adminisztrációs teendőit egyre nehezebb ellátni és egyre komplexebb szerkezetet igényel, amivel csak többlet adminisztrációs terhet eredményez.
Az Excel egy nagyon jól használható táblázatkezelő program, amely oszlopok közti matematikai műveletek végezésére használható, de nagyobb, komplexebb összefüggésű adatok esetén nehézkes, szinte használhatatlan lesz egy idő után. Nagyobb teljesítményű számítógépet igényel, emiatt a hardver és szoftver bekerülési költsége magas, továbbá a speciális grafikus formátumok egyszerű nyomtatón nem mindig jelennek meg szépen, ami további problémákhoz vezethet.
Eljön az a pont egy vállalkozás életében, ahol a kézzel vezetett nyilvántartást felváltja egy Excel táblázat, de egy igazán sikeres vállalkozás esetében az Excel táblázatokat egy idő után felváltja egy nyilvántartó program, aminek a segítségével befektetett időt és energiát lehet spórolni, nem beszélve a felszabaduló emberi erőforrásokról, aminek következtében újszerű növekedésre lehet szert tenni.
Minden területen van lehetőség az adminisztráció egyszerűsítésére, folyamatok automatizálására a munkatársak napi teendőinek nyilvántartásától kezdve, az orvosi műszerek használatán át, egy étteremben felhasznált vagy még rendelkezésre álló alapanyagok fogyasztásáig. Minden vállalkozásnak más nyilvántartó programra van szüksége vagy lesz amennyiben sikeresen haladnak a növekedési terveket illetően. A megrendelő igényei alapján fejlesztett szoftverek kezelhetősége egyszerű, teljes mértékben átlátható és a mindennapi feladatok elvégzésére automatizálható, ezáltal egyszerűsíti és gyorsítja a munkavégzést.

Íratkozz fel és értesítést kapsz a legújabb cikkeinkről és híreinkről!